Румяна Вачева с изложба „Родени от любов“

 Румяна Вачева с изложба „Родени от любов“

„Родени от любов“ е името на изложба живопис на Румяна Вачева.
Художничката разказва: „Родена съм в гр.София. Рисувам още от дете. Баща ми търпеливо и с голямо желание ми рисуваше анатомията на човешкото тяло и на животните. Аз се захласвах и времето спираше, гледайки неговите рисунки.
През целият ми живот рисуването ме е съпътствало, то за мен е страст, любов, необходимост, като въздуха и водата, прави ме неописуемо щастлива, дава ми още един смисъл на живота. В картините оставям част от моята душа, искам да направя света по-светъл, цветен, щастлив и всички да забравят своите проблеми, като се потопят в моята експлозия от багри. Вечно критична към себе си и изискваща, не се записах след приемането ми в художествената гимназия, а реших да помагам на хората и се насочих към медицината. Редом с това участвах в художественото оформление на здравен вестник в столична поликлиника.
Преломен момент в живота е срещата ми с художника Стойчо Зерлиев – ръководител на център по изкуство. Имам шест самостоятелни изложби, картини в Южна Африка, Италия, Англия, Германия, Белгия, България и други.“
Изложбата ще бъде между 30 ноември и 20 декември в галерия ЛИК.

Велин Манов

Подобни публикации