Рут Колева подписа с Уорнър Мюзик

 Рут Колева подписа с Уорнър Мюзик

Снимка: Никола Борисов за сп. ELLE

Рут Колева е първият български артист, пдписал с мейджър компания. Новата песен на изпълнителката Superpower е символичното начало за международна кариера в Уорнър Мюзик на певицата.
От години българската музикална компания Орфей Мюзик работи и полага усилия за привличане на вниманието на световната музикална индустрия към дарованията на родната ни сцена. Най-накрая това стана факт. Чрез невероятната си дарба, харизма и професионализъм Рут Колева прави първата крачка и проправя пътя на българския талант към световна реализация.
Договорът с Уорнър Мюзик е логичната стъпка за българката след успеха ѝ на световния музикален пазар като независим артист. През последните години Рут Колева придоби международна слава с разпродадени концерти в Азия, представянето ѝ като единствен участник от България в музикалната програма на South by Southwest-conference&festivals или ротацията ѝ в най-авторитетните музикални платформи в Европа и САЩ. Марк Ронсън не скри възхищението си от нея.
Superpower е продуцирана от Декстър Рандал, работил с известни изпълнители, между които Кендрик Ламар и Мери Джей Блайдж, напълно разгръща потенциала на Рут, подготвяйки почвата за това, което със сигурност ще бъде дълга и плодотворна кариера. Видеоклипът е на Георги Пеев, който режисира All The Guys и Wassup.
Песента е изградена около омагьосваща, но минималистична продукция, която фокусира към неустоимия глас на Рут. Колева. Уверена и същевременно уязвима, тя предава посланието си за любов към себе си, по нейния дълбоко въздействащ начин. изпълнителката кани слушателите в дълбините на съзнанието си и не премълчава нищо. Характерният за Колева дрезгав шепот придава сладост на куплетите, изграждайки очакването за въздействащия припев.

Велин Манов

Подобни публикации