Сблъсъкът на Наташите

 Сблъсъкът на Наташите

С премиерата на спектакъла „Сблъсъкът на Наташите“ по Ярослава Пулинович. независимото арт сдружение SPAM Studios празнува чевърти рожден ден.
Пиесата е продължение на моноспектаклите „Мечтата на Наташа“ и „Аз победих“ от същата авторка. В нея двете съпернички на една сцена се изправят една срещу друга в театрално-музикална битка. В ролите на Наташа влизат младите талантливи актриси от випуск 2019, НАТФИЗ Поля Йорданова и Мартина Пенева. Темата на представлението засяга нуждата на 16-годишните момичета от обществено приемане и има за цел да покаже последствията при младите от прекомерната необходимост от внимание. А когато в основата на конфликта стои момче, нещата сякаш още повече излизат от контрол.
Арт сдружението за независимо изкуство SPAM Studios празнува четвърти рожден с откриването на сезон 2022/23. През 2018 година Ана Батева (режисьор) и Стефан Здравески (музикант) и още нколко съмишленици, решават да правят независимо изкуство. Така през септември същата година началото е дадено със спектакъла „Кокошка“ по текстове на Николай Коляда и А. П. Чехов, като на самото откриване присъства и самият дойаен на руската драматугия – Н. Коляда. Следват няколко премиери, трудности, препятствия, участия на международни фестивали и спечелени престижни родни и международни награди и присъствие с утвърдени заглавия в афиша на няколко театъра. През годините спектаклите, които станаха част от репертоара на сдружението са: „Кокошка“, „Мечтата на Наташа“, „Утерус“, „Шапка, шоколад, анус и още нещо“, „Аз победих“ и „Разбиване“. Сред авторите, които са поставени са Ханох Левин, Деян Дуковски, Нийл Лабют, Ярослава Пулинович, Николай Коляда и други. Всички независими спектакли представят мисията на сдружението да дава шанс и път за реализация на млади артисти, както и да гради мост между балканските театри.
През месец октомври се очаква и следващата премиера на SPAM Studios – представлението „Приказка за мъртвата царкиня“ от Николай Коляда с режисьор Ана Батева.
„Сблъсъкът на Наташите“ ще бъде на 30 септември.в клуб „Купе“.

Велин Манов

Подобни публикации