„Седемнайсет“ – дебютен трилър на Джон Браунлоу

 „Седемнайсет“ – дебютен трилър на Джон Браунлоу

„Седемнайсет“ е напрегнат и безмилостен дебютен трилър на британския сценарист Джон Браунлоу, познат с работата си по филма „Силвия“ и телевизионния сериал „Миниатюристът“. Авторът се впуска с летящ старт в света на криминалната литература и поднася на почитателите на жанра майсторски изпипан шпионски роман, който предстои да бъде екранизиран.
Ако си представяте живота на един шпионин като по филмите – с пътувания до екзотични страни, спортни коли, красиви жени и заплетени политически интриги – то със сигурност дълбоко се лъжете. Защото реалността съвсем не е толкова бляскава. Освен ако не си на негово място. Той е човекът без лице. Професионалист без официална самоличност, отдавна забравил истинското си име и миналото, което то носи със себе си. Член на тайна организация, която влиза в играта там, където демокрацията се проваля, и решава проблемите на клиентите си бързо и ефективно. И срещу правилната цена. За хората в бизнеса той е само една дума. Седемнайсет. Номерът му е титла и доказателство, че той е най-страховитият наемен убиец в света. Шестнайсет души са вършили тази работа преди него – повечето от тях вече са мъртви, не по естествени причини, разбира се. Защото ако искаш да бъдеш най-добрият, нямаш право на грешки. И Седемнайсет знае това по-добре от всекиго. Мисията, която му предстои, ще бъде най-опасната в кървавата му кариера. Той ще трябва да се изправи срещу единствения човек, който може да му се противопостави. Неговият предшественик – Шестнайсет. Точно както Осемнайсет ще направи един ден. В бъдещето му може и да няма изгледи за щастлив живот, но докато все още е тук, единственото нещо, което има значение, е да победи в тази смъртоносна игра.
Джон Уик среща Джейсън Борн в този взривоопасен, динамичен и изпълнен с обилна доза екшън дебютен роман, който изстрелва Джон Браунлоу право сред най-вълнуващите нови попълнения на съвременния шпионски жанр.
Преводач на „Седемнайсет“ е Богдан Русев. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации