Седми сезон на „Фермата“

 Седми сезон на „Фермата“

Манастирът „Свети Архангел Михаил“

Седмият сезон на „Фермата“ започва с благородна мисия, която ще докосне дълбоко зрителите и ще им припомни непреходните български ценности, традиции и духовност.
След шест успешни издания, позитивното телевизионно риалити се завръща под мотото „Време за пробуждане“. То поставя на участниците значима и възвишена кауза. В продължение на няколко месеца състезателите ще направят всичко по силите си, за да вдъхнат живот на изоставения възрожденски манастир „Свети Архангел Михаил“ в село Шума и заедно да съградят работещо стопанство, което да изхранва монасите. Предстоящата надпревара не само ще подложи на тежки изпитания претендентите, но и ще докаже, че има битки, в които личният комфорт отстъпва в името на по-голяма и смислена кауза.
Манастирът „Свети Архангел Михаил“ е едно от многото доказателства за това. Построен според легендите през XI век и напълно разрушен няколко века по-късно. Oколо 1863 година е открит от едно момче и няколко години по-късно възстановен с разрешението на тогавашните власти. Днес, манастирът тъне в забрава, а малкото оцелели сгради се поддържат от местни хора. Седмият сезон на „Фермата“ ще върне българите към делата, мечтите и идеалите на нашите предци, а с труда и волята на участниците ще бъде даден нов живот на онова наследство, което се руши пред очите ни.
„Фермата“ не за първи път успява да възроди мечтите за ново начало и да вдъхнови много българи да преоткрият корените си. В последните години предаването се наложи като градивно телевизионно шоу, като припомни изконните ни ценности – трудолюбие, сплотеност, уважение към земята и традициите, и успя да доближи както участниците, така и зрителите до природата и занаятите.
Седмият сезон на „Фермата“ започва на 11 септември по биТиВи.

Велин Манов

Подобни публикации