Синелибри продължава до края на октомври

 Синелибри продължава до края на октомври

Кадър от филма „Кротко с конете“

Международният кино-литературен фестивал Синелибри продължава с пълна сила.
До края на октомври зрителите ще станат свидетели на още филмови премиери и събития. На 26 и 27 октомври ще се състои премиерата на документалния филм „Кои бяхме“ – кинематографично есе за екологичните предизвикателства на нашето време и за изпитанието да останеш човек. Прожекциите бъдат съпроводени със специална среща с Марк Баудер – режисьор и сценарист на филма. За 28 октомври е насрочено оригиналното събитие „Поезия в анимация: представяне на филмите от колекцията „Щрих и Стих“. Прожекциите ще бъдат придружени от музикален пърформанс на група „Саундскейпърс“. Отново на 28 октомври ще се състои празничната церемония по награждаване на победителите в конкурса за късометражен филм.
Едно от най-очакваните събития е видеосрещата с Оливър Стоун, в рамките на която знаменитият режисьор, сценарист и продуцент, носител на награди „Еми“ и „БАФТА“, три награди „Оскар“ и пет награди „Златен глобус“, ще отговори лично на въпроси на публиката. На 29 октомври ще бъде представено и първото българско издание на поразителната му мемоарна книга „В преследване на светлината“. Събитието ще бъде увенчано със специална прожекция на филма „Доорс“.
Две любопитни галавечери предстоят до края на фестивала. В рамките на ирландската на 24 октомври ще видим покъртителната криминална драма „Кротко с конете“ на режисьора Ник Роуланд. Финландската гала ще представи комедийна драма „Игрите на хората“ с режисьор и сценарист Йени Тойвониеми.
Синелибри продължава до 31 октомври в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново.

Велин Манов

Подобни публикации