„Следвай театъра“ с 10 премиери през 10-ия месец

 „Следвай театъра“ с 10 премиери през 10-ия месец

През месец октомври премиерите за Театър „София“ са 10, защото трупата играе за първи път на други четири софийски сцени. „Следвай театъра“ е кампания, която стартира от 2022 до 2024 година, поради ремонта на театъра. По време на инициативата постановки ще се играят ежемесечно в „Театро“, Младежки театър „Николай Бинев“, Театър „Българска армия“ и Открита сцена „Сълза и смях“.
Освен, че представленията от месец октомври са премиерни за горепосочените сцени има и дебютиращи актриси. Две от най-младите лица на Театър „София“ се включват за първи път в хитовите ни постановки.
Йоанна-Изабелла Върбанова, която се снима и в сериала „С река на сърцето“, може да гледате в „Олд Сейбрук“ в Театър „Българска армия“. Премиерното представление на тяхната сцена е на 10 октомври. Елеонора Иванова, добре позната от сериала „Братя“, и с първа главна роля в премиерния от миналия сезон спектакъл „ЛУЛУ“, сега прави своя дебют в „Развратникът“ и „Кашонът“. На 12 октомври за първи път Елеонора и „Развратникът“ могат да бъдат видени в Театър „Българска армия“, а „Кашонът“ на 19 октомври в Младежкия театър.
Друго събитие, което среща публиката и артистите, е „Вечер в чест на Райнев Фасбиндер“ с Петра и Петер фон Кант – с Театър „София“ и Каса Либри. На 11 октомври в „Топлоцентрала“, преди прожекцията на филма, който откри Берлинале 2022, ще се състои дискусия с режисьора на „Горчивите сълзи на Петра фон Кант“ – Пламен Марков. Той ще бъде в компанията на Лилия Маравиля и Лидия Василева. Сюжетът на пиесата представя именно авантюрата между двете – едната част от света на модата, а другата въвлечена в него от самата Петра фон Кант.

Велин Манов

Подобни публикации