Снеговете крият смъртоносни тайни в „Тръпка“

 Снеговете крият смъртоносни тайни в „Тръпка“

Трилърът „Тръпка“ на Али Рейнълдс се гмурва дълбоко в дивата зимна пустош на френските Алпи и разказва смразяваща история за съперничество, което подклажда жажда за отмъщение със смъртоносни последици. 
За Мила Андерсън сноубордът е много повече от просто спорт. За да се нареди сред професионалистите, тя е пожертвала всичко останало в живота си – приятели, семейство и шанса за стабилна кариера. Но нищо от това няма значение, когато се качи на борда. Когато заминава да тренира в зимния курорт Лю Роше, Мила е новакът на групата. Тя трябва да се бори за своето място в безкомпромисния свят на спорта, а той си има своята кралица – Саския Спаркс. Хитра, лукава и готова на всичко, за да победи, тя се превръща в най-голямата съперница на Мила и двете се впускат в ожесточена борба за надмощие. Докато един ден Саския не изчезва безследно. Десет години по-късно Мила е обърнала гръб на сноуборда и няма намерението да поглежда назад. Докато изненадваща покана не връща обратно в Лю Роше цялата група, с която е била преди толкова време. Но едва когато пристигат за срещата, те разбират, че нещо не е наред. Никой от тях не е изпращал поканата. Курортът е празен. Телефоните им изчезват заедно с всички ножове и остри предмети в хотела. А мистериозна игра с въпроси за Саския, която отдавна е обявена за мъртва, започва да разбива доверието помежду им. Приближава се снежна буря. А някой си играе с тях. Възможно ли е в планината да се крие убиец, или изчезналата всъщност е жива? Ледовете крият смъртоносни тайни, а когато се топят, наяве излизат най-големите кошмари.
„Тръпка“ е дебютният роман на Али Рейнълдс, която е бивша професионална състезателка по сноуборд. В него тя майсторски успява да вплете страстта си към спорта в напрегнат трилър, който държи читателя в напрежение до последната страница. Пълен с неочаквани обрати и завладяваща зимна атмосфера, книгата се спуска по пистата на миналото в търсене на истината.
Преводач на „Тръпка“ е Анна Карабинска-Ганева. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации