Софийската филхармония посреща Теди Папаврами

 Софийската филхармония посреща Теди Папаврами

Виртуозният френски цигулар Теди Папаврами гостува на Софийската филхармония. На сцената ще излязат и младата надежда на руската музика Абисал Гергиев, син на суперзвездата Валерий Гергиев и диригентът Заурбек Гугкаев.
Теди Папаврами ще представи Третия концерт за цигулка на Камий Сен-Санс. Абисал Гергиев ще бъде солист на Концерта за пиано от Александър Скрябин. Диригентът Заурбек Гугкаев допълва програмата с увертюра-фантазия „Ромео и Жулиета“ от Пьотр Илич Чайковски.
Безброй са наградите, които печели Теди Папаврами в дългата си кариера, чието начало е на 5-годишна възраст. Френският цигулар от албански произход е обявен за „дете-чудо“, на 15 завършва Парижката консерватория с първа награда по цигулка. Папаврами е концертирал в цяла Европа, Южна Африка, Турция, Япония, Израел с известни оркестри като Симфоничния оркестър на Баварското радио, Бамбергските симфоници, Оркестъра на Париж и на Френското радио, Филхармоничните оркестри на Монте Карло и Лиеж и Симфоничния оркестър на Полското национално радио.
Теди Папаврами е на 10 юни в зала „България“.

Велин Манов

Подобни публикации