„София квартет“ с първи концерт за сезон 2022/2023

 „София квартет“ с първи концерт за сезон 2022/2023

Първият концерт на „София квартет“ през новия творчески сезон включва изпълнения на Струнен квартет „Дисонанси“ № 19 от Волфганг Амадеус Моцарт, К.465 и Струнен квартет № 4 от Лудвиг ван Бетовен.
Изключително динамично беше лятото за най-стария квартет на Софийската филхармония. В редиците на емблематичната формация за първи път се появи дама. Кристина Хинова замени Стоимен Пеев като примариус на състава още в последния концерт от миналия сезон.
През лятото музикантите записаха диск, а малко по-късно заснеха още 5 видеа от образователната поредица „Концерти с дрескод за деца: Дигитално“, зад която стои каузата на „София квартет“ за ранно музикално образование в България. Музиката и историите на романтиците Брамс, Шуман, Бородин, Чайковски и Дворжак вече са достъпни за свободно гледане на официалния ЮТюб канал на „София квартет“. И заедно със създадените през 2021 година видеоклипове, посветени на Хайдн, Моцарт, Бетовен, Шуберт и Менделсон, музикантите могат да се похвалят с готова платформа за ранно музикално образование. За „Концерти с дрескод за деца“ квартетът беше номиниран за „Кристална лира“ 2022.
Концертът ще се състои на 9 ноември в Камерна зала „България“.

Велин Манов

Подобни публикации