София МЕНАР още седем дни

 София МЕНАР още седем дни

Поради огромния зрителски интерес, организаторите на фестивала София МЕНАР удължават с една седмица срока, в който филмите ще бъдат активни в Neterra.TV+. Над 40 игрални, документални и късометражни заглавия от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка ще може да се гледат до 7 февруари.
Сред безспорните фаворите на българските зрители са филмите от късометражната програма на фестивала, които са разделени в три блока и могат да се гледат само онлайн. Запален киноман от малкото иранско градче Кан радва околните с познанията си от света на киното в „Кан, ама в Иран”, самотна майка в оживения Кабул се опитва да се грижи за децата си в афганистанския „Прокоба“, млад мъж трябва да избира между атрактивно работно предложение и незабравимия спомен от раждането на първото му дете в казахстанския „Назима“, тийнейджър се бори с първите сексуални трепети в мароканския „Опасно близо“ и учителка преподава френски на азиатските проститутки в Париж във „Всяка нощ“ – това са само част от героите в колоритната палитра на късометражната селекция на тазгодишния София МЕНАР.
При изключителен интерес в киносалоните премина селекцията ФОТО МЕНАР, която остава достъпна за зрителите на Neterra TV+: „Египет отвисоко“ на Ян Артюс-Бертран и Мишел Питио, „Път към сърцето“ на Колин Финли, „Окото на Истанбул“ за Ара Гюлер и „Йога: архитектура на спокойствието“ за Майкъл О’Нийл. Четирите филма са истински визуален пир за всички почитатели на фотографията.
Традиционно силната иранска селекция на София МЕНАР също може да бъде видяна онлайн. Зрителите вече определиха като свои фаворите „Без нищо“ на Мохсен Гарайе, „Казем ага“ на Ники Карими, „Когато наровете плачат“ на Граназ Мусави и „По принуда“ на Реза Дормишиян.
София МЕНАР продължава и в киносалоните до 30 януари.

Велин Манов

Подобни публикации