София Филм Фест в Челопеч за пета година

 София Филм Фест в Челопеч за пета година

Традицията е спазена. През 2021 година София Филм Фест отново представя пред публиката на Челопеч интригуващо ново българско кино.
Началото е за „Като за последно“. Филмът на режисьора Ивайло Пенчев е с участието на единствената българска актриса, номинирана за „Оскар“ Мария Бакалова. Той е забавна и трогателна история, в която едно момиче е спасено от самоубийство със силата на любовта и поредица от комични ситуации. В другата главна роля е Васил Банов в компаниата на Филип Аврамов, Герасим Георгиев-Геро, Малин Кръстев и Китодар Тодоров.
Следващото предложение е „Уроци по немски“, който е пълнометражният дебют на режисьора Павел Веснаков. В него се разказва за два дни от живота на мъж на средна възраст, загубил своята идентичност и решил да емигрира от България. Той се опитва отчаяно да възстанови отношенията си с всички свои любими хора само ден преди да отпътува. В главната роля е Юлиан Вергов, а му партнират Васил Банов, Елена Телбис, Стефка Янорова, Герасим Георгиев-Геро, Меглена Караламбова, Иван Налбантов.
Третото заглавие е „Завръщане“ на режисьора Ники Илиев. Сюжетът проследява четирима приятели, които се събират в Пловдив по случай 20-годишнината от завършването си. Там разбират, че единственият от тях, който е останал в града, има проблем. Ролите са разпределени между Александър Кадиев, Бойко Кръстанов, Башар Рахал, Орлин Павлов, Евелин Костова, Диляна Попова, Райна Караянева, Искра Донова и Ники Илиев.
Финалът е за „Голата истина за група Жигули“ на режисьора Виктор Божинов. Филмът разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада на върха на славата си. С времето вкусовете на публиката се променят, а бандата е напълно забравена. Бизнесмен се опитва да събере групата, но настъват множество драматично-комедийни ситуации. В ролите са Михаил Билалов, Филип Аврамов, Димитър Рачков, Герасим Георгиев-Геро, Август Попов, Лилия Маравиля, Ирини Жамбонас.
София Филм Фест е всяка неделя от 8 до 29 август на площад „Освобождение“ в Челопеч със свободен вход.

Велин Манов

Подобни публикации