София Филм Фест отново в Челопеч

 София Филм Фест отново в Челопеч

София Филм Фест представя в Челопеч програма от нови български филми за шеста поредна година.
Началото ще бъде на 7 август с един от най-популярните и обичани нови български филми – „Петя на моята Петя“ на режисьора Александър Косев. Историята среща зрителите с едно изпълнено с енергия младо момиче – Петя Монова. Малко преди началото на учебната година нейните родители я поставят пред неприятен свършен факт – развели са се по взаимно съгласие. Досега смятала семейството си за съвършено, Петя се чувства огорчена и предадена. Тя търси съдействие и подкрепа от баща си и разбира, че той е виновен за развода с майка ѝ – има си любовница и чака дете от нея. Съкрушена, Петя предприема неразумно свободно гмуркане в ледените морски води точно на 4 декември – деня, в който е починала Петя Дубарова. Между живота и смъртта Петя се среща с идола си Петя Дубарова, от която научава ценни уроци. Творческият екип ангажира за ролите млади актьори – Александра Костова, Алиса Атанасова, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев и техни опитни колеги като Албена Павлова, Юлиян Вергов, Васил Банов, Моню Монев и други. Продуцентът Николай Урумов ще бъде специален гост и ще представи филма.
На 14 август ще бъде прожекцията на „Късата клечка” – новият филм на опитния режисьор Димитър Петков. Историята ще пренесе зрителите няколко десетилетия назад във времето, в провинциален град в България, в нощта на 28 декември 1979 година. Съветските войски току-що са нахлули в Афганистан. Във въздуха витае страх. Армията е в повишена бойна готовност. Трима милиционери и техният началник се заплитат в една история, която започва с подозрение за изневяра и завършва със смърт. История, в която страхът и подлостта надделяват над разума и достойнството. Ролите са поверени на актьорите Валери Йорданов, Руслан Мъйнов и Китодар Тодоров.
На 21 август публиката ще може да види „Писма от Антарктида“ на режисьора Станислав Дончев. Главната роля в тази история е поверена на обичаната българска актриса Ирмена Чичикова, която ще бъде специален гост и ще представи филма, Диана е самотна майка, която не може да съобщи на осемгодишния си син Ники, че баща му е загинал при катастрофа. Тя лъже детето, че татко му е на експедиция в Антарктида, и от негово име му изпраща писма и колети. Неочаквано в живота ѝ се появява стара приятелка от детството, Мария, която иска да ѝ помогне да преодолее травмата, но Диана не е готова да съобщи истината на сина си и непрекъснато отлага момента. Илюзорният свят първоначално кара Ники да се чувства щастлив, но постепенно лъжата се разраства и децата в училище, начело с Вальо, започват да се подиграват на измислените му истории за Антарктида. В роли влизат още Симеон Ангелов, Диана Димитрова, Мая Бабурска, Иван Стаменов и Христо Пимпирев.
На 28 август в програмата е включен и най-новият филм на сценариста, режисьор, актьор и продуцент Ники Илиев „Завръщане – част 2“. Любовта на публиката го направи хит в боксофис класациите, а сюжетът е продължение на историята, която киноманите в Челопеч гледаха миналата година. Познатите герои – четирима приятели от детинство, обединяват сили да запазят плажа и заведението на Бранимир непокътнати, с цел да ги превърнат в тяхно собствено райско кътче, където да се събират всяко лято. За да намерят пари, с които да откупят плажа, Деян, Виктор, Алекс и Бранимир трябва да участват в завършването на първия пълнометражен филм на Ачо, в който той е главен актьор, сценарист и продуцент. В ролите ще видите отново обичани български актьори – Александър Кадиев, Бойко Кръстанов, Башар Рахал, Орлин Павлов, Диляна Попова, Райна Караянева, както и Ники Илиев, който ще бъде специален гост и ще представи героите на филма
Прожекциите ще бъдат площад „Освобождение“ в Челопеч със свободен вход.

Велин Манов

Подобни публикации