София Филм Фест продължава в кината

 София Филм Фест продължава в кината

След отлагане, съобразено с противоепидемичните мерки, програмата на 25-ия София Филм Фест продължава с част от филмите, които трябваше да се срещнат с публиката в последните две седмици на месец март. Представяме ви акцентите в програмата от 2 до 8 април 2021.
Днес е премиерата на документалния „Тихо наследство“ с режисьор от Петя Накова. Таня е отдадена на глухи деца и преподава в специалния образователен център. Животът я изправя пред изпитание и тя е принудена да замине да се лекува в чужбина. Нейната 20-годишна дъщеря Кати поема грижите за центъра. Още един български документален филм вярваме ще привлече вниманието на нетърпеливите зрители. Това е филм-портрет за легендата Георги Парцалев. Режисьор на „Парцалев“ е Валентина Фиданова. Ще бъдат прожектирани и българските игрални филми – „Уроци по немски“ на Павел Г. Веснаков и дебютът на Александър Косев „Петя на моята Петя“.
Предстоят ексклузивни фестивални срещи със „Земя“ на Робин Райт и с номинирания за пет награди „Оскар“ „Момиче с потенциал“ на Емералд Фенел с Кери Мълиган, както и прожекции на „Пътищата на живота“ – новият филм на Сали Потър с Хавиер Бардем и Салма Хайек, и хита от Берлин и Сънданс 2020 „Никога рядко понякога винаги“ на Илайза Хартман.
Прожекциите в седмицата 2-8 април са в Дома на киното, Г8, Евро Синема и кино „Влайкова“.

Велин Манов

Подобни публикации