Спектакъл и изложба на SPAM Studios

 Спектакъл и изложба на SPAM Studios

Снимка: Стефан Здравески

Авторски спектакъл и фотографска изложба ще бъдат представени от SPAM Studios.
„Двойно дъно“ е авторски спектакъл на Ана Батева и Любомир Колаксъзов. Режисьорското дуо се е спряло на младите актьори Мартина Пенева, Вилислава Кирилова и Илиян Нонов. Музиката, колоритна и запомняща се, е дело на Стефан Здравески. В спектакъла са използвани и текстове от Деян Дуковски, Горан Стефановски, Уилям Шекспир и Антон Чехов. На място публиката ще види и изложбата на фотографа Беатрис Бочева.
В сатиричния спектакъл, в който действащите лица са актьори, които работят в бар и понякога, но по-скоро рядко, играят в някое представление. Те често тъгуват за големите роли. Пиесата обединява документални текстове, монолози на артисти, които по една или друга причина са огорчени от срещата си с някой режисьор, директор или генерално от цялата театрална ситуация в страната. Но въпреки техните разочарования, нито един от тях не се отказва и продължава да се надява за своя славен миг в кариерата.
Изложбата на фотографа Беатрис Бочева ще представи снимки от всички процеси и осъществени проекти на сдружението за 2022 година – премиери, творческа работилница, концерт и др., по едногодишната програма.
Беатрис Бочева се дипломира тази година в специалност „Фотография“ в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. Тя взима участие в три изложби, един филм, а от две години е и фотограф на сдружението. Снимала е спектаклите „Приказка за мъртвата царкиня“, „Разбиване“, „Аз победих“, „Утерус“, „Всичко на масата“ и други. Тя работи по заснемане на живота в бежански лагер в Гърция, което ѝ носи две големи награфи от БГ прес Фото. Работи като фотограф на независими театрални проекти.
Спектакълът и изложата ще бъдат на 26 януари в „Топлоцентрала“.

Велин Манов

Подобни публикации