Специално издание на „Здравей, България“ на 24 май

 Специално издание на „Здравей, България“ на 24 май

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, „Здравей, България“ ще предложи удължено петчасово издание от 7 до 12 чaса. Специалната програма на сутрешния блок на НОВА, посветена на националния празник, ще срещне зрителите с любопитни личности, интересни истории и тържествените чествания от цялата страна.
Виктор Николаев ще бъде водещ в студиото на „Здравей, България“, където ще даде думата на хората, съхраняващи и предаващи просветата – българските учители. Специални среща и разговор за силата на словото в трудни времена предстои и с писателите Георги Бърдаров и Захари Карабашлиев.
В изнесеното студио пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” в София Ани Салич ще следи всичко интересно от празничния 24 май и ще се срещне с редица вдъхновяващи събеседници. Невена Василева ще разкаже за празника в морската ни столица Варна. Репортерите на НОВА ще направят зрителите свидетели на празничните чествания и шествия на хиляди ученици и от всички краища на България – Пловдив, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Лом, Враца и Благоевград.
Празничната програма в „Здравей, България“ ще допълнят историите на известни българи със спомени за любимите учители и моменти от училище.

Велин Манов

Подобни публикации