Специално студио на „Тази сутрин“ със Златимир Йочев за Съединението

 Специално студио на „Тази сутрин“ със Златимир Йочев за Съединението

В Деня на Съединението предаването „Тази сутрин“ ще отбележи празника с интересно и тематично съдържание на живо от изнесено студио в Музея на Съединението в Пловдив с водещ Златимир Йочев.
От 7 часа в понеделник екипът на сутрешния блок ще предложи на зрителите интересни репортажи и специални интервюта със знакови за града под тепетата лица. Златимир Йочев ще разговаря с президента Петър Стоянов (1997-2002 година) в търсене на коментар за смисъла на Съединението и решенията в трудните дни на българите. Президентът Стоянов е и сред основните двигатели на решението Денят на Съединението да бъде официален празник. Актуална информация ще сподели кметът на града Здравко Димитров, а Пловдивският духов оркестър с диригент Николай Гешев ще отправи специален поздрав за зрителите.
Сред интересните гости ще бъдат и младите актьори от пловдивския театър Димитър Банчев и Боряна Братоева, позната от сериалите „Съни бийч“ и „Седем часа разлика“, както и драматургът Юрий Дачев, с прочит на съединението по Вазов.
В студиото в София Биляна Гавазова ще посрещне още интересни гости по актуалните теми от деня.
„Тази сутрин“ е по биТиВи.

Велин Манов

Подобни публикации