Стажантската програма на Шнайдер Електрик за трети път

 Стажантската програма на Шнайдер Електрик за трети път

Започва кандидатстването за третото издание на платената стажантска програма на Шнайдер Електрик – Be smart. Start!
На специално онлайн събитие на 2 февруари всички студенти, които имат интерес към програмата, ще могат да разберат повече за предстоящите стажове и позициите на бъдещето в тазгодишното издание, както и да се запознаят с екипа на компанията и успешно преминалите през стажовете участници от миналогодишното издание.
Стажантската програма на компанията e платена, като ще бъде отворена за кандидатстване през цялата година, а продължителността ѝ е до 12 месеца. Работата на различните позиции е свързана с конкретни проекти под менторство на експерти в съответните области. Обявените позиции за 2023 година са за студенти от инженерни специалности с поне трета завършена година от обучението им или за проявяващи интерес към технологии и иновации в професии на бъдещето.
„Стажантските програми са логичното и естествено продължение на образованието. Те допринасят с нови компетенции, нов поглед и помагат на организациите да са в крак с новите изисквания, а нашата роля е да осигурим прехода към среда, в която човек да доразвие наученото, да придобие нови умения и да се чувства подкрепен на всеки един етап от кариерното си развитие“, казва Елена Ватрачка, мениджър „Човешки ресурси“ в Шнайдер Електрик.
Иновативните позиции на Be Smart. Start! за 2023 година са: инженер Бизнес анализ на данни, инженер Лийн, инженер Решения за умни сгради, инженер Роботика и автоматизация, инженер Изкуствен интелект и машинно обучение, инженер Свързаност и киберсигурност.
На онлайн събитието на 2 февруари на присъстващите студенти ще бъде споделена форма с повече информация по самите позиции. Стажовете ще се проведат в умната фабрика на Шнайдер Електрик в Пловдив, обявена за Фабрика на годината за 2022 година , единствената на компанията за цяла Източна Европа и демонстрационен център за 14 държави.

Велин Манов

Подобни публикации