Стивън Спилбърг със свой прочит на „Уестсайдска история“

 Стивън Спилбърг със свой прочит на „Уестсайдска история“

Легендарният режисьор Стивън Спилбърг сбъдва дългогодишната си мечта и застава начело на модерна киноадаптация на един от най-добрите и известни мюзикъли на всички времена – „Уестсайдска история“. В резултат се е получило епично филмово събитие с неостаряваща, силна и вдъхновяваща история, която няма да остави равнодушни зрителите.
Вдъхновен от едноименния мюзикъл от 1957 година „Уестсайдска история“ пренася класическата любовна история на Ромео и Жулиета сред суровите и безпощадни улици на Горен Уест Сайд в Ню Йорк. В разгара на свирепото съперничество между две враждуващи банди, Тони се влюбва в сестрата на своя противник – Мария. Докато войната за територии между „Ракетите“ и „Акулите“ ескалира с всеки изминал ден, любовта между Тони и Мария разцъфва и заплашва да разкъса на две целия квартал. Тяхната любов ще предизвика война.
В специално видео зад кулисите, Спилбърг споделя, че за него е гордост и чест да работи по „Уестсайдска история“ и то точно на този етап от забележителната си кариера. Наред с това именитият режисьор разкрива любопитни подробности за творческия процес и ни запознава с част от изключителните таланти, които обединяват сили, за да пресъздадат на екран по най-добрия възможен начин вълнуващата любов на Мария и Тони.
Сценарист е номинираният за „Оскар“ и носител на „Пулицър“ Тони Къшнър, хореографията е дело на носителя на „Тони“ Джъстин Пек, а легендарната музика на Ленърд Бърнстейн е изпълнена от Нюйоркския симфоничен оркестър, дирижиран от Майкъл Нюман и Густаво Дудамел. В ролите са Рейчъл Зеглър, Ансел Елгорт, Ариана ДеБос, Ана Изабел, Кори Стол, Брайън д‘Аарси Джеймс, Къртис Кук, Дейвид Алварес и Рита Морено, която печели „Оскар” за ролята на Анита в оригиналния филм от 1961 година.

Велин Манов

Подобни публикации