„Съквартиранти по любов“ на Фалън Балард

 „Съквартиранти по любов“ на Фалън Балард

Приятелство и любов сред наелектризиращата обстановка на съвременен Ню Йорк разцъфтяват на страниците на зашеметяващия дебютен роман „Съквартиранти по любов“ от Фалън Балард.
В тази свежа и очарователна романтична комедия за двама пълни непознати, събрани от едно случайно объркване, противоположностите се привличат силно. А щастието чука на вратата съвсем буквално – стига само да имаш смелостта да му отвориш. В продължение на шест години Сейди Грийн е посветила живота си на работата си като финансов анализатор в елитна компания в Ню Йорк. Не се оплаква, работи извънредно и никога не повишава тон. А когато получава така чакания шанс за повишение, благодарение на което най-после да изплати огромния си студентски заем, Сейди е решена да се бори със зъби и нокти да го получи. Но в корпоративния свят винаги има някоя уловка… например бъдещият зет на шефа, който без никакъв опит и умения получава позицията. Неспособна да сдържа емоциите си и секунда повече, Сейди най-после отприщва огнения си нрав и за една вечер се оказва безработна, в търсене на нов апартамент и в отчаяна нужда от силен коктейл. На помощ се притичат най-добрите ѝ приятели и след няколко питиета повече от разумното, Сейди обърква приложението за запознанства с такова за намиране на съквартирант. И така среща Джак.
Джак и Сейди няма как да бъдат по-различни един от друг. Противно на енергичния ѝ и общителен характер, Джак е тих, спокоен и предпочита да прекарва вечерите си във филмови маратони и играейки видео игри. Освен това притежава жилището мечта за всеки нюйоркчанин и си търси съквартирант. Готов да предложи на Сейди свободната си стая докато младата жена си стъпи на краката, Джак иска да най-после да излезе от черупката, в която се е затворил след смъртта на родителите си. А символичният наем, който той ѝ предлага, кара Сейди да приеме предложението му и отново да си позволи да преследва своята голяма и наглед невъзможна мечта – да отвори собствен бизнес с цветя. Между двамата бързо се заражда топло приятелство, което постепенно прераства в пламенно привличане, а Джак и Сейди са изправени на кръстопът. Ще рискуват ли да загубят ценната връзка помежду си в търсене на голямата любов?
Романът е динамична и модерна приказка за случайностите на съдбата, които могат да се окажат най-сигурното нещо в живота ни; за вторите шансове, за дома и семейството, което сами си избираме. Фалън Балард вдъхва живот на своите ярки и цветни персонажи с помощта на закачлив хумор и обилна доза остроумие, а страстта между тях бавно се нажежава с всяка страница, примамвайки читателите да тръпнат в очакване на взривоопасната развръзка.
Преводач на „Съквартиранти по любов“ е Ирина Димитрова. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации