Театър „София“ играе на пет софийски сцени

 Театър „София“ играе на пет софийски сцени

Снимка от „Невинно малко убийство“

През следващия театрален сезон „Театър „София“ идва при вас“ с турнета из цялата страна. Освен ежемесечните гостувания в различни населени места, най-големият общински театър ще играе своите хитови постановки на други пет софийски сцени.
Сезонът започва с премиерното заглавие „Невинно малко убийство“ в „Театро“. Във френската „черна комедия“ участват Дария Симеонова, Неда Спасова и Пламен Манасиев. Режисьор е младата Надя Панчева с творчески екип: Ясмин Мандели – сценограф; Милен Апостолов – композитор. Елеонора Иванова, позната от сцената и малкия екран, ще може да се гледа в модерната и ексцентрична комедия „Кашонът“, отново на сцената на „Театро“. Срещите на „Пер Гюнт“ с тролове и полета на свободния му дух ще се развихрят в „Tеатър Азарян“ през октомври. Историята на фаталната жена „Лулу“, в чиято главна роля е Елеонора Иванова, също ще може да бъде гледана в „Tеатър Азарян“. От следващия сезон в „Сълза и смях“ се очаква постоянно да се играе „Горчивите сълзи на Петра фон Кант“. Лилия Маравиля е преуспяла модна дизайнерка, която се влюбва в момичето, чиято кариера започва благодарение на Петра. Театър „София“ ще гостува постоянно и в театър „Българска Армия“ и Младежкия театър „Николай Бинев“.
Извън София първата постановка ще бъде в Пловдив на фестивала „Сцена на кръстопът“, където ще се играе „Горчивите сълзи на Петра фон Кант“ от Райнер Вернер Фасбиндер.
Театър „София“ преустанови дейност от обичайната си сграда заради ремонта, който ще продължи следващата година и половина.

Велин Манов

Подобни публикации