Тейлър Суифт се завръща към поп музиката

 Тейлър Суифт се завръща към поп музиката

Снимка: ANIMATO MUSIC / UMG

Тейлър Суифт пусна десетия си студиен албум с името Midnights.
Тя го описва като „колекция от музика, написана посред нощ, пътешествие през ужаси и сладки сънища“. Албумът бе обявен за първи път по време на благодарствената реч на изпълниъелката на видеомузикалните награди на MTV през август. През последните два месеца тя разкриваше списъка с композиции с минипоредицата в ТикТок Midnights Mayhem With Me. Сред 13-те нови песни са Snow on the Beach, колаборация с Лана Дел Рей и Лавендър Хаз, която е вдъхновена от шестгодишната ѝ връзка с Джо Алуин. Anti-Hero е първият сингъл от Midnights. Суифт е съавтор на всяка песен, а продукцията е дело на нейния дългогодишен сътрудник Джак Антонов.
В среднощните моменти, описани в Midnights, Тейлър Суифт позволява на натрапчивите си мисли да победят – връзката ѝ, публичният ѝ имидж и вътрешното ѝ дете вземат връх в различни моменти. Разказите в албума са преплитат между любовни истории и сюжети за отмъщение. Във вокалите и текстовете личи зрялост, като певицата се фокусира върху вътрешния си свят, отколкото върху публичната си персона. Думите ѝ действат като щит за най-личните ѝ взаимоотношения.
През 2020 година след романтичната колекция Lover, Тейлър Суифт пусна двата инди-фолк проекта Folklorе и Evermore. След това тя презаписа Fearless и Red, разширявайки ги с множество неиздавани досега парчета. Midnights бележи завръщането към поп музиката.

Велин Манов

Подобни публикации