Тейлър Суифт e големият победител на видео музикалните награди на MTV

 Тейлър Суифт e големият победител на видео музикалните награди на MTV

Тейлър Суифт спечели топ отличието на годишните видео музикални награди на MTV – за видео на годината. Призът ѝ беше присъден за 10-минутната версия на нейната песен All Too Well от 2012 година.
Тейлър Суифт освен това изненадващо оповести нов албум, който ще излезе на музикалния пазар на 21 октомври. All Too Well е един от хитовете от миналото на Суифт, които изпълнителката презаписа след спор с бившата си звукозаписна компания. Освен топ отличието за видео на годината, парчето All Too Well: The Short Film (10 minute version) донесе на певицата и наградите за най-добро видео (дълга форма) и режисура.
Рапърката Ники Минаж беше удостоена с приза „Авангард“ на името на Майкъл Джексън и спечели приза за най-добро хип-хоп видео за парчето Do We Have a Problem? в сътрудничество с Лил Бейби. Музикантите от „Ред Хот Чили Пепърс“ бяха почетени с наградата „Глобална икона“. Рокаджиите посветиха почетния приз на барабаниста на „Фу файтърс“ Тейлър Хокинс, който почина по-рано през годината. Антъни Кийдис и компания бяха отличени и в категорията за най-добро рок видео за парчето Black Summer. Бед Бъни спечели приза за изпълнител на годината. В категорията за песен на годината победи Били Айлиш с Happier Than Ever“. За най-добър нов изпълнител беше обявена бившата звезда на „Дисни“ и изпълнителка на хитовете Breakfast и Boyfriend Дав Камерън. Певецът Хари Стайлс прибави две отличия към колекцията си – за най-добро поп видео за As It Was и за албум на годината за Harry’s House. В категорията за сътрудничество бяха отличени Лил Нас Екс и Джак Харлоу за Industry Baby. BTS спечели приза за най-добра група, а миналогодишните победители на Евровизия „Монескин“ – за най-добро алтернативно видео за I Wanna Be Your Slave. Награда спечели и Дъ Уикенд за най-добро арендби видео за Out of Time.

Всички награди

Водещи на церемонията за видео музикалните награди на MTV в центъра „Пруденшъл“ в Нюарк, Ню Джърси, бяха Ники Минаж, Ел Ел Кул Джей и Джак Харлоу.
(БТА)

Велин Манов

Подобни публикации