Теодора Димова представя предстоящия си роман

 Теодора Димова представя предстоящия си роман

Съдбите на „Поразените“ от мракобесната идеология на близкото минало отекна в кадифения, но безкомпромисен роман на един от най-талантливите ни писатели – Теодора Димова. Книгата се появи през 2019 година и стана носител на голямата награда Роман на годината на Фонд „13 века България“, както и на престижната френска литературна награда „Фрагонар“. Тази майсторска история за паметта ще получи своето своебразно продължение в лицето на „Не ви познавам“ – романа, по който работи в момента Теодора Димова и който ще бъде издаден от „Сиела“ до края на 2022 година.
В „Не ви познавам“ една от внучките на главните героини в „Поразените“ ще трябва да се изправи пред видоизмененя кървав терор – кървавият терор от миналото е заменен, но ядката, същността на злото е същата. Защото децата и внуците на палачите продължават да бъдат палачи, децата и внуците на жертвите продължават да бъдат жертви. А прочитът на историята отново е подчинен на прогнила кординатна система. Има ли обаче изход от омагьосания кръг, в който се е превърнал животът ни?
Откъси от романа „Не ви познавам“ ще бъдат представени от актьора и режисьор Стоян Радев днес, 1 септември в Художествена галерия в Созопол по време на Празниците на изкуствата „Аполония“, а самата Теодора Димова ще разкаже малко повече подробности за работата си по романа и неговото излизане.

Велин Манов

Подобни публикации