Тери Диъри с исторически събития за деца

 Тери Диъри с исторически събития за деца

Тери Диъри разказва истински исторически събития за деца.
Бестселъровият автор, популярен с необичайното си чувство за хумор с книгите от серията „Страховитото в историята“, се завръща на български с три поредици за младите читатели.
С „Мечът на викингския крал“ издателите дават началото на „Викингски истории“, „Древногръцки истории“ и „Рицарски истории“ – всяка, разказваща реални исторически събития през погледа на деца, живели във вълнуващи и опасни времена от миналите векове. Насочени към читатели на възраст между 7 и 10 години, книжките са богато илюстрирани в черно-бяло от британската художничка Хелън Флук.
Уесекс, Англия, 878 година. Време, трудно за крал Алфред – съдбата на последното английско кралство е поставена на карта и зависи от решаваща последна битка срещу викингските орди, завладяващи Острова малко по малко. Етелберт е все още малко момче, но смята, че може да се справи по-добре от краля. И скоро ще има шанс да го докаже…
Миналото на човешката цивилизация никога не е било по-вълнуващо и достъпно. Приключения с реални исторически личности очакват младите читатели. Сред тях са спартанският генерал Алкмеон, рицарят Родриго Диас де Вивар, наричан Ел Сид, и кралят на Уесекс Алфред Велики. „Викингски истории“ се състои от две книжки, а „Древногръцки истории“ и „Рицарски истории“ – по четири.
Преводач на „Мечът на викингския крал“ е Анна Орешкова. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации