Топлата ръкавичка на Ангел Каралийчев

 Топлата ръкавичка на Ангел Каралийчев

В навечерието на коледните празници отново се появява на книжния пазар една от най-обичаните детски приказки на Ангел Каралийчев „Топлата ръкавичка“.
След „Мимето“ от Асен Босев, „Топлата ръкавичка“ става част от новата поредица на издателството „От библиотеката на мама“, в която предстои да бъдат преиздадени още знакови детски творби на български автори. Така съвременните малки читатели ще имат възможност да се докоснат до книжните съкровища от детството на своите родители, но и да опознаят един нов художествен свят.
Има ли по-хубав новогодишен подарък от топли вълнени ръкавички, изплетени от мама? Може и да има, но за Тошката това е най-чудесната изненада в празничната нощ. Момчето ги слага и отива на пързалката. А там, там се случват много интересни срещи. Изглежда, топлата ръкавичка, която малкото момче губи, се превръща в най-чудния подарък за горските животни. Зайко Мустаков, Кума Лиса Кокошарска, Вълкан Вълканов, Медун Мецанов – всички те се впускат в щура надпревара, за да отличат най-достойния притежател на безценната вещ. Ах, дали изгубената ръкавичка някога ще се върне при Тошката?
Книжката идва с емблематичните цветни илюстрации на един от най-популярните български художници Любен Зидаров и отвежда хлапетата на зимната пързалка, където ги очакват много познати и любими герои.
„Топлата ръкавичка“ се издава от „Ентусиаст“.

Велин Манов

Подобни публикации