Топ премиери и Хелоуин маратон по биТиВи Синема

 Топ премиери и Хелоуин маратон по биТиВи Синема

И през октомври биТиВи Синема ще зарадва зрителите с премиерни заглавия, касови хитове и тематични вечери.
Началото на ударния премиерен октомврийски маратон ще бъде поставен още тази вечер, 1 октомври с хоръра „Мамчето“ – смразяваща история за самотната и затворена Сю Ан, която се трансформира в атрактивна парти-домакиня с убийствени наклонности, позната просто като „Мамчето“. Привидно приветливото ѝ гостоприемство на младежите от квартала ще има неочаквани последствия.
На 3 октомври ще се състои телевизионната премиера за България на екшън трилъра „Трезорът“. В центъра на историята е наскоро завършилият, но гениален инжeнep Том, който плaниpa oбиp нa сейф в цeнтpaлнaтa бaнкa нa Иcпaния пo вpeмe нa финала на световното първенство по футбол, нa кoйтo e клacиpaнa cтpaнaтa му. Двамата с харизматичния арт търговец Уотър изготвят план за проникване в трезора, възползвайки се от еуфорията по заключителния мач.
Сред премиерните заглавия ще бъде и драмата с Ансел Елгорт „Щиглецът“. Филмът, който ще бъде излъчен на 10 октомври, разказва за Тео Декър, който на 13-годишна възраст губи майка си при трагичен бомбен атентат, а това разбива живота му завинаги. През бурните тийнейджърски години младежът се уповава на една-единствена незаменима вещ, останала от най-ужасния ден в живота му – рисунката на малка птичка – „Щиглецът“. Филмът е по едноименния роман на Дона Тарт, отличен с награда „Пулицър“.
На 15 октомври в „Cinema X“ премиерно за българския ефир ще бъде излъчен психотрилъра „Нас“. Американско семейство с деца отива на крайбрежната си вила с приятели. С идването на нощта, очакваното отпускане се превръща в кошмар, след като „на гости“ идват странни посетители. Оказва се, че това са двойници на самите тях.
На 17 октомври следва премиерата на френската комедия „Клубът на разведените“ . След 5-годишен брак Бен открива, че жена му му е изневерявала. Унил и обезсърчен, той дълго време не може да се съвземе… докато пътищата му не се пресичат със стария му приятел Патрик, който също наскоро се е развел и предлага да се премести при него. За разлика от Бен, Патрик възнамерява да се възползва от новооткрития си ергенски статус. Скоро двамата приятели създават истински клуб за разведени, а това неминуемо води до комични ситуации.
биТиВи Синема ще представи премиерно за България и биографичната драма „Заслепен от светлината“. На 24 октомври зрителите ще могат да проследят вълнуващия житейски път на 16-годишния британо-пакистански младеж Джавид, който израства през 80-те години в Англия с музиката на своя идол Брус Спрингстийн. Когато приятел му подарява няколко касети на американския певец, Джавид се променя завинаги. Работническите химни и утвърждаващи текстове сякаш са написани за него и го окуражават да намери собствения си глас, да въстане срещу расизма и да се противопостави на закостенелите възгледи на родителя си.
На 31 октомври биТиВи Синема ще изненада зрителите със същински „Хелоуин маратон“ с четири хорър хита – премиерния „Мъртвите не умират“, „Тъмни сенки“, „Хелоуин“ и „Истина или предизвикателство“. Филмовият канал е подготвил и специални тематични вечери със златните филми на Леонардо Ди Каприо, поредиците за Джейсън Борн и седмица на „перфектния обир“ със заглавия като „Бандата на Оушън“, „Обир със стил“ и „Човек от вътре“ между 3 и 9 октомври.

Велин Манов

Подобни публикации