Тор с гръмотевично завръщане

 Тор с гръмотевично завръщане

През юли Тор ще се завърне с гръм и… любов. Превърнал се във всеобщ фаворит на феновете, един от най-важните членове на оригиналния екип на „Отмъстителите“ – Тор, се отправя на ново самостоятелно приключение с „Тор: Любов и гръмотевици“.
Филмът е директно продължение на хита от 2017 година „Тор: Рагнарок“ на носителя на „Оскар“ Тайка Уайтити, който отново застава на режисьорското място, а в пелерината на Бога на гръмотевиците за девети пореден път ще видим харизматичния австралиец Крис Хемсуърт. Този път обаче, неговият Тор няма да е единственият, достоен да развърти емблематичния чук Мьолнир.
След събитията от „Тор: Рагнарок“ и „Отмъстителите: Краят“, Тор се оказва на кръстопът, несигурен как да продължи с живота си. Той оставя Валкирия (Теса Томпсън) като владетел на Нов Асгард и се отправя на пътешествие с Питър Куил (Крис Парт) и останалите Пазители на галактиката, надявайки се отново да открие призванието си. Скоро съдбата го среща с астрофизика и негова бивша приятелка Джейн Фостър, в чиято роля се завръща носителката на „Оскар“ Натали Портман. Фостър се подлага на лечение от рак, но междувременно се превръща в Богинята на гръмотевиците, още позната като Могъщия Тор.
Първият трейлър на „Тор: Любов и гръмотевици“ обещава на зрителите, че Уайтити и Хемсуърт няма да изневерят на същността на героите, неподправения хумор, екшъна и въображението при създаването на този фантастичен свят, които направиха „Тор: Рагнарок“ един от най-добрите филми от вселената на „Марвел“. Обещанието е за ново незабравимо киноприключение.
„Тор: Любов и гръмотевици“ влиза в киносаоните в 3D, IMAX 3D и 4DX формат на 8 юли.

Велин Манов

Подобни публикации