Тревожността – причини, смисъл, разрешаване

 Тревожността – причини, смисъл, разрешаване

В книгата си „Тревожността – причини, смисъл, разрешаване“ д-р Огнян Димов установява, че отключените в настоящето тревожни състояния често могат да бъдат резултат от всички видими и невидими травматични преживявания, през които човек е минал.
С помощта на дългогодишната си практика и редица примери от реалния живот авторът разкрива, че макар и породени от конкретен страх или притеснение, безпокойството и тревожността във всеки един от нас често се дължат на причини, които водят началото си още от нашето детство. Читателите ще открият примери, свързани с различните измерения на тревожността – тази, които родителите изпитват преди и след раждането на детето им, тревожността по време на пубертета и как се изменя тя, когато навлезем в по-осъзнатия период на нашия живот.На достъпен и разбираем език „Тревожността“ успява да покаже, че в това да си тревожен и уплашен няма нищо страшно, а напротив – това са нормални човешки емоции, които можем да се научим да контролираме.
Този кратък пътеводител има за цел да ни даде нужните умения и инструменти, с които да излезем от омагьосаната спирала на безпомощност, депресия и страх от бъдещи събития и да предприемем стъпка напред към по-щастлив живот и осъзнатост в действията и емоциите си. Защото здравето е „непрекъснат процес на развитие“ и от нас зависи да предизвикаме своята личностна промяна.
Д-р Огнян Димов завършва с отличие СУ „Св. Климент Охридски“, след което защитава докторска степен по философия и психология. Във Франция учи и практикува психоанализата. Прави втори докторат по психология, философия и теология. Получава специална докторска степен по психоанализа в Париж. Работил е като клиничен психолог и психоаналитик. Член е на Европейската асоциация по психоанализа. През 2020 година излезе и първата му книга: „Агресията в семейството: Пътища за преодоляване“.
„Тревожността – причини, смисъл, разрешаване“ се издава от „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации