Трейлър на „Уестсайдска история“ на Стивън Спилбърг

Живата легенда Стивън Спилбърг кани зрителите в киносалоните да се потопят в невероятната атмосфера на новата екранна адаптация на един от най-добрите и известни мюзикъли на всички времена „Уестсайдска история“.
Написан от Артър Лорентс с музика на Ленърд Бърнстейн и текст на Стивън Зондхайм, „Уестсайдска история“ за първи път е поставен пред публика на Бродуей през 1958 година. Историята е вдъхновена от класическата трагедия Ромео и Жулиета на Уилям Шекспир и разказва за любовта на младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две свирепи, враждуващи банди – „Ракетите“ и „Акулите“, борещи се за контрол над улиците на Горен Уест Сайд в Ню Йорк. През 1961 година Робърт Уайз, Джером Робинс и сценаристът Ърнест Леман адаптират мюзикъла за големия екран, като Уестсайдска история се превръща в най-касовото заглавие за годината и е номиниран за единадесет награди „Оскар“, от които печели десет, включително за най-добър филм и режисура.
За новата екранна версия Стивън Спилбърг обединява сили със сценариста и драматург Тони Къшнър и хореографа Джъстин Пек, а в ролите на Мария и Тони влизат дебютиращата на голям екран Рейчъл Зеглър и младежкият секс символ Ансел Елгорт.
„Уестсайдска история“ е в киносалоните от 10 декември.

Велин Манов

Подобни публикации