Треска за Оскари четири седмици

 Треска за Оскари четири седмици

Кадър от филма „Рокетмен

В очакване на наградите „Оскар“ започва телевизионната кампанията „Треска за Оскари“. 28 отличени от Академията филма, 8 от които премиерни за българския ефир, очакват киноманите в следващите четири седмици. Почивните дни са запазени за новите заглавия.
Още този уикенд киноманите могат да се насладят на спечелилите по две статуетки – затрогващият разказ „Манчестър край морето“ и интригуващата реална история „Спотлайт“. Премиерите през следващата седмица са биографичните филми „Рокетмен“ за Елтън Джон и „Господин Търнър“ за Джоузеф Търнър, визионер, променил британската живопис. Третата седмица е посветена на драмите „Първи контакт“ и „Омарът“. Новите филми през последната седмица на кампанията са драмата „Другото лице на властта“ и комедията „Вади ножовете“. Сред останалите филми с награди „Оскар“ са „Блейд Рънър 2049“, „Мемоарите на една гейша“, „Джанго без окови“ и „Хвани ме, ако можеш“.
Финал на кампанията ще постави церемонията по връчването на наградите „Оскар“, която ще бъде излъчена директно в нощта на 25 срещу 26 април.
„Треска за Оскари“ е всяка вечер в ефира на КИНО НОВА.

Велин Манов

Подобни публикации