Тридневен автокино фестивал в Сливен

 Тридневен автокино фестивал в Сливен

Кадър от филма „Жълт олеандър“

Фен среща с актьора от хитовия български филм „Жълт Олеандър“ Китодар Тодоров ще открие тридневния кинофестивал на паркинга на Кауфланд в Сливен днес, 14 октомври. Събитието е част от програмата на уникалното по рода си автокино, което най-голямата търговска верига у нас организира първо в София, а след това и в различни градове на страната.
Паркингът ще се превърне в истински киносалон на открито. В него любителите на българските филми ще могат да се насладят на едни от най-успешните родни ленти от последните две години като хита на Ники Илиев „Завръщане“ 2 и драмата, вдъхновена от живота и творчеството на поетесата Петя Дубарова – „Петя на моята Петя“.
Сливенчани ще могат да гледат тези и други заглавия от удобството на своите автомобили, като звукът на филмите ще бъде предаван от нискочестотно FM радио и ще се приема директно от радиото на всяка кола. Специално за тридневното събитие ще бъде издигнат и екран от 50 м².
От края на юли досега в рамките на инициативата са проведени повече от 100 прожекции на избрани родни заглавия. Освен че популяризира най-новите български филми и среща публиката с известни актьори и режисьори, автокиното под звездите се провежда и в контекста на One Stop Shopping концепцията на търговската верига. Нейната цел е да превърне хипермаркетите на Кауфланд в истински търговски и общностни центрове, в които на една място да се предлага все по-голямо разнообразие от услуги и възможности за прекарване на свободното време.

Велин Манов

Подобни публикации