Трилогия танцови филми

 Трилогия танцови филми

Трилогията BECOMING обединява танцови късометражни филма на авторите Стефани Ханджийска, Силвия Чернева и Коста Каракашян. Късометражните ленти говорят за идентичността на съвременните хора – женствеността, мъжествеността и юношеството и изследват взаимодействието между танцовото и документалното кино.
INNER BLOOM е по идея, хореография и изпълнение на Стефани Ханджийска. Филмът изследва различните стадии на женствеността чрез сюрреалистичен женски герой, който чрез поредица събития, израства и се научава да бъде жена в собствената си кожа.
SURRENDER е режисиран от Коста Каракашян и ни фокусира върху четирима от най-успешните и завладяващи мъже танцьори в България. Комбинирайки авторските им изпълнения с документални разкази от първо лице, филмът проследява личната връзка на всеки един от тях с танца, за да разберем как тя взаимодейства с идеята за мъжественост в българското общество.
BREAKOFF е кратък поетично-документален филм, дело на Силвия Чернева, който се занимава с темата за ученето, търпението и постоянството в процеса на израстване и оформяне на характера. Филмът е заснет в Каменоделното училище в село Кунино и каменната кариера в близост до него, където български юноши учат почти забравения занаят на каменоделството.
BECOMING ще бъде на 3 февруари в Дома на киното.

Велин Манов

Подобни публикации