Трима посланици откриха 10-ия Уиски Фест София

 Трима посланици откриха 10-ия Уиски Фест София

Снимка: Велин Манов

Десетото издание на Уиски Фест София беше открито от посланиците на Великобритания, Ирландия и САЩ, които приветстваха организаторите на събитието за ценители на уиски

Над 200 вида уиски на Уиски Фест София

„За мен е голяма чест да съм тук с вас на откриването на Уиски Фест София и да споделя с вас автентичното американско уиски, защото всеки бърбън е уиски, но не всяко уиски е бърбън. Тази година за първи път имаме американски щанд и ви каня да го посетите“, приветства на български Херо Мустафа, посланик на САЩ в България.
Роб Диксън, посланик на Великобритания в България, също поздрави организаторите за откриването на фестивала на български език: „Имам удоволствието да ви приветствам на това издание на фестивала. Щастлив съм, че има най-много щандове на шотландски уискита тук, а в България вносът на скоч е на първо място. Искам да благодаря на организаторите за ентусиазма им за планирането на това събитие и за поканата към мен да съм тук“.
На финала на официалното откриване към гостите се обърна и Мартина Фийни, посланик на Ирландия в България. „Радвам се да съм тук най-накрая. Когато дойдох в България преди две години ми обещаха, че това ще бъде един от основните акценти в събитията на София. Щастлива съм, че ирландското уиски дори да не е първо по внос в България, е увеличило вноса си с 31% за последната година, защото знам, че то е най-доброто“, разказа тя.
По време на целия уикенд посетителите на фестивала ще могат да дегустират над 200 марки уиски от целия свят, да научат повече за процесите на производство, традициите и историята на една от най-обичаните алкохолни напитки в света. Тази година освен уиски гостите ще могат да опитат и специална селекция от коняк, ром и бърбън.
Уиски Фест София продължва до 9 октомври в Sofia Event Center.

Велин Манов

Подобни публикации