Трима социални предприемачи на финала на ПРОМЯНАТА

 Трима социални предприемачи на финала на ПРОМЯНАТА

Приключи онлайн гласуването в деветото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България – ПРОМЯНАТА.
След три седмици на оспорвана надпревара за подкрепата на публиката, социалните предприемачи, които събраха най-много гласове и продължават в следващия етап на конкурса, са Академия „Атлантида“, онлайн академията за финансова грамотност за тийнейджъри Investclub Kids и дигиталната платформа MedicalSpace.org. Четвъртото и петото място заеха фондация „Радост за нашите деца“ и SportAnalytik България.
Мисията на Академия „Атлантида“ е да развие математическия талант на българските деца в цялата страна. Нейният създател Митко Христов вярва, че образованието трябва да развива не само академичните, но и личностните качества на децата, а математиката е един от пътищата за постигането на тази цел.
Онлайн академия Investclub Kids има високата цел да повиши финансовата грамотност на децата между пети и дванадесети клас, за да може всеки зрелостник, който влиза в света на „възрастните“, да бъде подготвен за малките и големи финансови решения в живота си.
Мисията на MedicalSpace.org е да осигури справедлив достъп до качествено медицинско образование в България. Младите и ентусиазирани специалисти са създали безплатна онлайн платформа за кандидатстудентска подготовка по медицина, така че лекарите на утрешния ден да не зависят от финансовите възможности на техните семейства днес.
На 1 ноември 2022 тримата финалисти ще представят проектите си пред жури с представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change. Социалните предприемачи ще трябва да убедят и петчленното детското жури на ПРОМЯНАТА, съставено от деца на възраст между 11 и 13 години, че тяхната инициатива заслужава голямата награда.
Детското и възрастното жури ще вземат заедно окончателно решение кой ще бъде големият победител в деветото издание на конкурса. Победителят и останалите четирима финалисти ще бъдат наградени в същия ден от представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change на официална церемония.

Велин Манов

Подобни публикации