Трима социални предприемачи на финала на ПРОМЯНАТА

 Трима социални предприемачи на финала на ПРОМЯНАТА

Приключи онлайн гласуването в осмото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България – ПРОМЯНАТА. След три седмици на оспорвана надпревара за подкрепата на публиката, социалните предприемачи, които събраха най-много гласове и продължават в следващия етап на конкурса са „Захариев Файт Тийм“, фондациите „Децата и града“ и „Активна историческа карта“.
„Захариев Файт Тийм“ помага на децата с увреждания в България да се чувстват като всички други деца, приети и приобщени. Светослав Самуилов и екипът му в адаптират фитнес уреди и провеждат спортни занимания с цел рехабилитация и социализация. Мисията на Деница Шилигарска и Ивелина Иванова от фондация „Децата и града“ пък е да превърнат училищните пространства в България в пълноценни, истински възпитаващи и мотивиращи за децата. Осъвременяването на образованието по история и география в България е призванието на Николай Дунев и Виктор Райчев от фондация „Активна историческа карта“ – те създават цифрови исторически карти, с които развиват любопитството и помагат на децата да учат с интерес и лекота.
На 7 декември тримата финалисти ще представят проектите си пред детско жури и жури от представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change. Социалните предприемачи ще трябва да убедят детското и възрастното жури, че тяхната инициатива заслужава голямата награда. След това те ще вземат окончателно решение кой ще бъде големият победител в осмото издание на конкурса. Всички финалисти ще бъдат официално наградени в същия ден от представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change. Класиралият се на първо място ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 30 000 лева, а останалите четирима финалисти – по 10 000 лева.

Велин Манов

Подобни публикации