Уорнър съживява анимационното студио „Хана-Барбера“

 Уорнър съживява анимационното студио „Хана-Барбера“

УорнърМедиа (WarnerMedia) съживява едно от най-известните имена в анимационната история, създавайки „Хана-Барбера Студиос Юръп“ (Hanna-Barbera Studios Europe) като водещото си студио за телевизионна анимация в Европа, Близкия изток и Африка. То ще бъде част от групата от анимационни студиа на WarnerMedia, включваща Warner Bros. Animation и Cartoon Network Studios.
Оригиналното студио Hanna-Barbera Productions е основано през 1957 година от Уилям Хана и Джоузеф Барбара и е първото със значителен успех в телевизионната анимация. Много от художествените стилове, похвати на разказа, продуцентски техники и звукови ефекти на студиото, създадени преди повече от 60 години, се ползват и до днес. Негови са емблематичните герои Скуби-Ду, Семейство Флинтстоун, Семейство Джетсън и мечето Йоги.
В момента „Хана-Барбера Студиос Юръп“ работи върху „Невероятният свят на Гъмбол: Филмът“. Игралният телевизионен филм, е всъздаден на основата на хитовия сериал на „Картун Нетуърк“, който проследява веселите и злополучни приключения на Гъмбол Уотърсън и неговия най-добър приятел – златната рибка Дарвин.

Велин Манов

Подобни публикации