Фестивалът на рибата и виното се завръща

 Фестивалът на рибата и виното се завръща

Лятото е в разгара си, а Бургас отново ще удължи летния сезон с едно от най-вкусните събития в културния си календар – Фестивалът на рибата и виното.
Атрактивна музикална програма, вкусни демонстрации, игри и кулинарни изкушения ще очакват посетителите. Майстори на морската храна от страната и региона ще приготвят пресни морски деликатеси на живо, най-добрите бургаски заведения ще се състезават за традиционния приз „Най-вкусна рибена чорба“, който и тази година ще бъде присъден на заведението, което успее да изненада журито на фестивала с най-добрата рецепта и съставки за вкусното ястие. Във фестивалната зона ще може да се опита специална селекция от български и чужди вина от подбрани изби от цялата страна и да научите повече за това с какво вино е най-добре да съчетаваме морските изкушения на фестивала.
Освен с игри, вкусни изкушения и кулинарни демонстрации, програмата предвижда концерти на „Контрол“, „Акага“, „Таралеща“, Елица Тодорова и Йордан Марков. Освен тях в артистичната програма на фестивала ще вземат участие над 100 артисти от различни танцови, вокални, музикални състави и формации.
Фестивалът на рибата и виното ще бъде на 9, 10 и 11 септември в парк „Приморски“, до Експоцентър „Флора“, със свободен вход.

Велин Манов

Подобни публикации