Фестивал на розовия домат

 Фестивал на розовия домат

За шеста поредна година Фестивалът на розовия домат ще предложи редица изненади и кулинарни изкушения за всички присъстващи на събитието.
Отново ще се съберат български производители и ресторанти. Посетителите ще имат възможност да си закупят традиционни продукти от фермерския пазар и да опитат интересни ястия по рецепти, специално подготвени от едни от най-известните ресторанти в София. В празника на автентичния роден вкус ще се включат с демонстрации кулинарни виртуози от България и чужбина, които ще разкрият своите тайни за приготвяне на зимнина.
Освен да се насладят на качествена храна и да си закупят пресни земеделски продукти директно от производителите, посетилите на Фестивала на Розовия домат ще имат възможност да избират от различни видове българска крафт бира, както и да се запознаят с напълно устойчив продукт произведен от остатъчния малц след нейното производство. По време на Фестивала ще се проведат и творчески работилници, свързани с опазването на околната среда и природосъобразния начин на живот, градско градинарство и традиционни ястия, характерни за някои от най-китните села в Северозападна България.
Всяка година Фестивалът на Розовия домат е кулминацията на инициативата „Отгледано с грижа в България“, която подкрепя родните земеделски производители и дава възможност на ресторантьори да купуват качествени български продукти. От началото на кампанията през 2017-а година МЕТРО България успява да включи над 430 вида локални артикули в своя асортимент, които изкупува директно от над 300 земеделски стопани и малки хранителни предприятия. По този начин професионалните клиенти в цялата страна могат да се възползват от богат асортимент български продукти.
Изложението е инициатива на МЕТРО България.
Фестивалът на розовия домат ще бъде на 3 септември в Княжеската градина.

Велин Манов

Подобни публикации