Финансират три филмови проекта с българско участие

 Финансират три филмови проекта с българско участие

„Младият Тесла и крадците на идеи“

Ясни са резултатите от последната сесия за финансиране на филмови проекти с българско участие в чужестранни копродукции.
Филмът „Младият Тесла и крадците на идеи“ – копродукция на Хърватия, България, Словения, Холандия и Сърбия с режисьор Петер Орескович е с участието на продуцентска къща „Премиерстудио Плюс“ на Николай Мутафчиев. Бъдещият филм разказва историята на младия Никола Тесла. Въпреки забраната на баща си, десетгодишния Никола Тесла бяга от дома си, за да види електрическото шоу на професор Вентчек. Скоро разбира, че професорът с помощ от мистериозни „крадци на идеи“ е откраднал идеята му и е на път да създаде ужасна електрическа машина, способна да произведе мощен лъч на смъртта. Ужасен Никола започва да търси начини да спре машината на професора.
Друга копродукция на Турция, България и Румъния със загалвие „Наджва (Прошепната тайна)“ на режисьора Гьозде Курал, с продукцент „Фронт Филм“ на Светла Цоцоркова ще получи финансиране. Филмът разказва за майка, опитваща се да открие изгубения си син, след като единствена оцелява при кръвопролитно нападение на,д семейството ѝ от талибани в провинцията на Афганистан.
От българска страна във филма „Съзряване“ с режисьор и сценарист Кристина Иокемиди ще участва компанията на Веселка Кирякова Red Carpet. Филмът ще се фокусира върху историят на младо момиче, което поема по пътя на себепознанието, сблъсква се със силата и уникалността на първата си любов с мъж, който се оказва, че е гей.

Велин Манов

Подобни публикации