Холивудско училище за звезди идва в България

 Холивудско училище за звезди идва в България

Най-известният институт по актьорско майсторство „Лий Страсбърг“, който има филиали в Лос Анджелис и Ню Йорк, идва за първи път в България.
Курсът ще даде уникалния шанс на всеки, който има интерес към актьорското майсторство, да се докосне до „Метод“ техниката, предпочитана от едни от най-легендарните актьори на Холивуд. Организатори са актрисата Кристина Верославова и продуцентът Николай Мутафчиев.
Лий Страсбърг, известен още като гуруто на актьорското майсторство и бащата на „Метода“, дава на света едни от най-великите актьори. Сред тях са Ал Пачино, Мерилин Монро, Джеймс Дийн, Робърт Де Ниро, Анджелина Джоли, Скарлет Йохансон и Лейди Гага.
Учител през първите четири седмици ще бъде Пол Ръш, преподавател от Академията в Лос Анджелис, член на престижното „Студио на актьори“ и директор на актьорската трупа „Театър 66“. В момента Пол подготвя театралната премиера на новата пиеса на Джон Патрик Шанли.
Участниците ще имат по две занятия седмично: „Метод клас“ и „Клас за работа върху сцени“, всеки с продължителност четири часа. „Метод” класът ще включва всички базови упражнения, разработени от Лий Страсбърг, които развиват концентрацията на актьора, неговите сетива и емоционална чувствителност.
През финалната пета седмица синът на Лий, Дейвид Страсбърг, настоящ директор и преподавател в Академията в Лос Анджелис, ще пренесе ценните методи на баща си в България. Дейвид ще проведе специален онлайн мастър клас с избраните актьори.
Част от финалната седмица е и онлайн кастинг класът на един от най-значимите кастинг директори в Холивуд – Томас Съливан, който стои зад подбора на артистите за спечелилия „Оскар“ филм „Зелената книга“.
Сцените, върху които ще работят актьорите през тези пет седмици, ще бъдат заснети от професионален снимачен екип. Курсът ще завърши с представление, в което актьорите ще изиграят пред публика работените от тях сцени.
Училището за звезди „Лий Страсбърг“ ще бъдe между 13 юни и 17 юли.

Велин Манов

Подобни публикации