Подготовка за матура по български език и литература

 Подготовка за матура по български език и литература

„Цялостна подготовка за матура по български език и литература“ е първото учебно помагало, изцяло отговарящо на новите, променени параметри и изисквания на Държавния зрелостен изпит по български език и литература през 2022 година. Автор е Светлозар Георгиев.
Съобразно изпитаната вече система сборникът представя по достъпен начин материала от новата учебна програма и съдържа:
– ТЕСТОВЕ (с постепенно навлизане на взимания материал, така че да могат да се решават през учебната година), като всеки от 10-те теста по модела на ДЗИ включва: 22 задачи с избираем отговор; 16 задачи с кратък свободен отговор; 2 задачи с разширен свободен отговор (създаване на текст от 4-5 изречения); 1 задача за създаване на аргументативен текст (интерпретативно съчинение или есе);
– АНАЛИЗИ на всички изучавани произведения. Това са материалите, осигуряващи знанията за успешно справяне с последната задача на ДЗИ – за създаване на аргументативен текст, която носи най-много точки.
Включени са и листове за решаване на тестовете и ключ с верните отговори и съответните точки за тях.
Разбираемо и практично, помагалото има за цел зрелостниците да се справят успешно с ДЗИ, като надграждат знанията и уменията си. Подходящо е както за работа в клас, така и за самостоятелна подготовка.
„Цялостна подготовка за матура по български език и литература“ се издава от „Персей“.

Велин Манов

Подобни публикации