„Челюсти“ влиза в IMAX

 „Челюсти“ влиза в IMAX

Този септември режисьорът Стивън Спилбърг ни кани да изживеем отново на големия екран филма, превърнал се не само в еталон за летен блокбъстър, но и за качествено кино – „Челюсти“. От днес всички фенове ще имат и уникалната възможност да го видят, както никога досега – за първи път на огромния екран в IMAX.
Базиран на едноименния роман на Питър Бенчли, „Челюсти“ разказва за жителите на курортно американско градче, което е изправено пред немислим ужас: в крайбрежните води се появява акула-убиец. Местният шериф Мартин Броуди (Рой Шайдър) иска да затвори плажовете, но кметът отказва, от страх, че липсата на приходи ще се отрази пагубно на града. Ихтиологът Мат Хупър (Ричард Драйфус) и опитният ловец на акули Куинт (Робърт Шоу), всеки по свои користни причини, предлагат помощта си на Броуди и тримата се отправят в морето за епична битка на човека срещу природата.
Признат за един от шедьоврите на седмото изкуство, 47 години след премиерата си „Челюсти“ не е изгубил и частица от ефектността си и продължава да е също толкова страховит.

Велин Манов

Подобни публикации