Четвърти сезон на „Берлински Вавилон“ в HBO Max

 Четвърти сезон на „Берлински Вавилон“ в HBO Max

Хитовият детективски сериал „Берлински Вавилон“, който се развива на фона на последните години на Ваймарската република, се завръща за своя четвърти сезон с продължение на историята, вече в началото на 30-те години на миналия век в Германия. Първите два епизода ще бъдат налични на 9 октомври в HBO Max.
Берлин, 1930 година – кулминационна точка на „златните двадесет“ години в глобалния крах на фондовия пазар. В зората на новото десетилетие и задаващата се Голяма депресия времената безспорно се променят. Все по-малко могат да си позволят този див танц на ръба на вулкана. Малцина са печелившите от финансовата катастрофата, като индустриалеца Алфред Нисен, който инвестира печалбите си и има амбиции, които се стремят към нищо по-малко от целия свят и ако може и още повече. Мнозина са използвали хаоса в града в своя полза, като американския мафиот Ейб Голдщайн, който безсрамно парадира с богатството си, докато търси изгубено наследство. Други са слезли драстично надолу по социалната стълбица до бездомност и отчаяние, като Тони, която обикаля улиците на Берлин с група свои връстници, борейки се за оцеляване – факт, който кара сестра ѝ Шарлът да се тревожи за нея и дори да рискува работата си. През това време разследванията на Гереон го довеждат до боксовите среди и неудобно близо до „Щурмабтайлунг“ на Хитлер. Въпреки това някои все още се опитват да възстановят реда в настаналия хаус. Остава под въпрос каква е ползата, тъй като походът на нацистите към властта е в разгара си.
Актьорите Волкер Брух и Лив Лиза Фрайс отново влизат в ролите си на полицейски инспектор Гереон Рат и Шарлът Ритър, помощник-детектив в Берлин. Много други актьори от предишните сезони се завръщат, сред които Бено Фюрман, Ларс Айдингер и Хана Херцспрунг. Новите членове на актьорския състав за сезона включват Марк Ивание в ролята на мафиота Ейб Голдщайн, Барбара Филип, Моисей Базиян, Роналд Кукулиес, Томас Арнолд, Лен Кудрявизки, Ханес Вегенер и Макс Раабе.
Сценаристи на новия сезон са Ахим фон Борис, Бетин фон Борис, Хенк Хандлоегтен, Кхяна Ел Битар и Том Тиквер, като Хандлоегтен, фон Борис и Тиквер отново ще режисират.
Всички предходни сезони и епизоди на сериала „Берлински Вавилон“ са налични със субтитри в стрийминг платформата HBO Max за гледане по всяко време.

Велин Манов

Подобни публикации