Четири премиери в I Am Studio през ноември

 Четири премиери в I Am Studio през ноември

През ноември премиерните заглавия в пространството I Am Studio са четири. Касиел Ноа Ашер, Йордан Славейков и Неда Соколовска са режисьорите, които продължават да развиват независимата театрална сцена със сериозна драматургия.
На 11 и 13 ноември Касиел Ноа Ашер готви премиера на „Обещанието“ от Герган Ценов. Текстът е вдъхновен от психодраматичните игри за деца, създадени от психоаналитика Дидие Анзие. Чрез забавление, самоирония, гранично откровение – ще осъзнаем, че призраците от миналото ни – не са толкова страшни. Актьорите в тази „игра на убийство“ са Даниел Рашев, младите надежди на българския театър и кино – Даниел Кукушев и Неделин Найденов. Касиел Ноа Ашере също участва, Авторът на психотрилъра „Обещанието“ – Герган Ценов, живее от 20 години в САЩ. След като завършва Джулиърд Скул е назначен за главен диригент на New Amsterdam Symphony Orchestra. През 2015 година създава в Ню Йорк, камерен ансамбъл „Ценов“, чиято основна мисия е популяризирането на Българската класическа музика.
На 12 ноември режисьорът и драматург Йордан Славейков ще представи пред „Виктория“. Пиесата му е изповед на бивша провинциална театрална актриса. Главната героиня, изиграна от Деница Даринова, иска да разбере защо не получава единствената любов, която се полага на всяко човешко същество- тази на майката. Това е пиеса за всички съдбоносни избори, които правим, за самотата, която тези избори носят със себе си, за страха и предателството. Ода за любовта, която не признава религии, светове, граници и носи със себе си светлина, дори когато наоколо цари мрак.
На 14 ноември ще се случи поетична вечер със стихове на Христо Фотев, посветена на неговия голям приятел и бохем Доси Досев. „Жив“ е проект на Теодор Каракачанов, в който се включва както той, така и младите актьори Спартак Апостолов, Христо Тенчев, Велина Георгиева, София Джустрова, Емилия Радичева, Георгий Михеев и Теодор Каракачанов.
Премиерата на 21 ноември е от Неда Соколовска с „Вход Г“, представляваща вербатим стендъп. За хората от блока – виждаме ги всеки ден, пътуваме с тях в асансьора и ги чуваме да пускат водата на тоалетната, телевизора, нервите си, но знаем ли кои са и какво си мислят за „големите въпроси“ в спринтиращото темпо на 2022? Двама популярни млади актьори от независимата сцена – Василия Дребова и Живко Гущеров, ще представят реални личности с техните автентични гласове. Всичко се изпълнява „вербатим“, т.е дословно и на момента, за да убеди публиката, че нищо не разширява кръгозора както погледа през очите на някой друг.

Велин Манов

Подобни публикации