Чифтоядците се завръщат

 Чифтоядците се завръщат

Чифтоядците настъпват по-забавни и смели от всякога в „Чифтоядците се завръщат“ и предлагат нова порция приключения и смях.
Любимите герои от книгата на Павел Шрут и Галина Миклинова се забъркват в какви ли не каши, похапват сладко чорапи и се борят с големи неприятности. Романът се развива на бързи обороти – главният герой Хихльо е в Африка, за да открие родителите си, но откъм Прага се задава тъмна сянка. Гангстерът Дедерон Камата е жив и решен да преследва смъртния си враг до края на света. Единствено братовчедът Рамчо се осмелява да му се противопостави и дваматасе оказват в девствените африкански гори.
В Чехия странните същества отдавна са феномен. През 2020 година в Прага дори отвори врати Музей на чифтоядците. Стара и хубава къща се превърна в онова, за което всяко дете мечтае, докато чете книгата – да срещне героите, които се подвизават в нея. Затова и музеят е организиран по начин, който насърчава малките посетители да открият сами къде се крият детските любимци – в тоалетната, в хладилника или пък на тавана!
Преводач на „Чифтоядците се завръщат“ е Красимир Проданов. Издава „Изида“.

Велин Манов

Подобни публикации