Чудесна неделя за Creve Coeur

 Чудесна неделя за Creve Coeur

„Чудесна неделя за Creve Coeur“ е 1104-та премиера на Народния театър „Иван Вазов“.
Професор Здравко Митков поставя тази не много позната на българската публика пиеса на несъмнено един от най-значителните драматурзи на ХХ век – Тенеси Уилямс. Актрисите Параскева Джукелова, Албена Колева, Ева Тепавичарова, София Бобчева и Ева Данаилова влизат в образите на очарователните и ексцентрични героини в тази едновременно забавна и тъжно-романтична история за това колко хубаво е да си направиш пикник край езерото в една жарка юлска неделя.
„За мен потъването в чувствено-ироничния свят на Тенеси Уилямс винаги е рисковано творческо приключение. Въпреки ясните ориентири, винаги има опасност вълната да те захвърли на непознат бряг. Въпреки натрупания опит, всеки път внимателно и дори плахо открехвам вратата към Уилямсовия лабиринт – тази алхимия от страдание, ирония, жизнелюбие и понякога мрачен хумор. Но усилието си заслужава – заради преминаването през портала на един зашеметяващ талант“, убеден е Здравко Митков.
В екипа на спектакъла съучастват сценографията и костюмите на Петър Митев и музикалната картина, създадена от режисьора.
Премиерата на „Чудесна неделя за Creve Coeur“ ще бъде 4 и 5 май в Камерната зала на Народния театър „Иван Вазов“. Следващите дати са 15, 18, и 26 май, 3, 10, 19 юни.

Велин Манов

Подобни публикации