Чудомир, Бюхнер и авторски текст в YALTA Art Room

 Чудомир, Бюхнер и авторски текст в YALTA Art Room

YALTA Art Room ще зарадва публиката с три премиерни заглавия през април. Очакват се смели решения и интерпретации както на Чудомир, така и на Георг Бюхнер, а също своята сцена намери един авторски текст, който ще има своята световна премиера.
Първата премиера ще се състои на 1 април с „Не сме от тях“ по Чудомир, който хвърля хумористичен поглед към духовния и материалния живот на българското общество от 30-те години на миналия век до наши дни. Спектакълът е пътешествие през няколко исторически епохи, като приканва зрителят да надникне в бита и ценностите на своите предшественици, но и да оцени сам себе си в сатиричното огледало на Чудомир. Режисурата е на Елица Йовчева. Творческият екип включва още Мариела Костова (адаптация на текста); Ани Янакиева (сценография и костюми), Румен Драганов (музика) и актьорите Александър Григоров, Елица Костова и Никол Оташлийска.
На 8 април ще се играе „Войцек“ от Георг Бюхнер. Човекът и духовното са поставени в един радикален тест. Кой е „Експерименталния човек” и какво става с него? Режисьор е тазгодишният носител на „Икар“ за дебют Димитър Илиев. Актьорите са Самуела-Ивана Церовска, Радослав Радев, Живко Сираков и Цветан Колев, а хореограф е Ели Китова.
На 21 април творците от Театър „Зонг“ ще представят новия си проект „Аутсайдер“. Спектакълът ще разкаже за загубата като процес на изцеление. Животът като поредица от загуби, които водят до освобождаване на личността от самата себе си и обвързаностите ѝ със света: загуба от миналото, загуба на връзка с останалите, загуба на илюзиите, загуба на живота. Само чрез тоталната загуба на идентичност, в пълното себеотрицание може да се рестартира. Дина Маркова и Боян Арсов са режисьори В ролите влизат Боян Арсов (отново), Мартина Кръстева, Павел Емилов, Венцислав Сариев, Живко Симеонов, Дина Маркова.

Велин Манов

Подобни публикации