Шнайдер Електрик е „Най-уважаваната компания в Европа“

 Шнайдер Електрик е „Най-уважаваната компания в Европа“

Шнайдер Електрикc, лидерът в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, бе отличена от изпълнителния екип на Institutional Investor за развита Европа с приза „Най-уважаваната компания в Европа“ за 2022 година със 7 първи места в различни категории, както и като „Най-добрата компания за връзки с инвеститорите“ в промишлеността (като призът обхваща секторите на аерокосмическата и отбранителна индустрия, капиталовите стоки, транспорта и бизнес услугите.
Наградите за 2022 година включват още и „Най-добър главен изпълнителен директор“ за Жан-Паскал Трикоар, президент и главен изпълнителен директор на Шнайдер Електрик, „Най-добър финансов директор“ за Хилари Максън, финансов директор на Шнайдер Електрик Груп, и „Най-добър експерт по връзки с инвеститорите“ за Амит Бала, старши вицепрезидент за връзки с инвеститорите в Шнайдер Електрик, в сектора „Капиталови стоки“. Компанията също получи признание като „Най-добра в ESG (екологично, социално и корпоративно управление)“ и с „Най-добър управителен съвет“ в своя сектор.
Годишната класация-проучване на Institutional Investor измерва ефективността и обхвата на връзките с инвеститорите на европейските компании. Изпълнителният екип за развита Европа на Institutional Investor 2022 анкетира анализатори от страната на купувачите, парични мениджъри и изследователи от страната на продавачите във фирми за ценни книжа и финансови институции, които покриват Европа. Резултатите от проучването отразяват мненията на 1380 инвестиционни професионалисти от 632 фирми за финансови услуги.
От 2021 година Шнайдер Електрик увеличава усилията си за устойчивост със старта на новата си Програма за устойчиво въздействие на Schneider (SSI) с хоризонт 2021-2025 година Шнайдер също така поставя акцент върху своя консултантски бизнес за устойчивост, за да подкрепи повече партньори и клиенти за тяхната собствена устойчива трансформация.
Тази двояка стратегия за устойчивост е в основата на амбициите за растеж, споделени с инвеститорите по време на Годишното общо събрание на Шнайдер Електри за 2022 година. Изключителното представяне в сферата на ESG потвърждава силните амбиции за растеж на Групата, свързани с устойчивостта.

Велин Манов

Подобни публикации