Ще бъдеш ли мой приятел?

 Ще бъдеш ли мой приятел?

Знаменитият тандем – писателят Сам Макбратни и художничката Анита Джерам – поднасят вълнуващо продължение на книгата „Познай колко много те обичам“ двайсет и шест години след излизането ѝ. „Ще бъдеш ли мой приятел?“ разкрива важно събитие от живота на Малкия Кафяв Заек, а именно откриването на верен другар за игри.
„Когато пиша за зайчетата, се стремя да предам моменти с емоционално значение, но с леки щрихи и много хумор“, казва Сам Макбратни. „Историята е за един от тези мигове. Светът на Малкия Кафяв Заек внезапно засиява с началото на приятелството.“
Докато Големия Кафяв Заек е зает, неговият син изследва околността. Той намира локва и вижда в нея някого, с когото може да си играе, но това е само неговото отражение. След това забелязва сянката си на земята: „Ти си просто друг аз!“, възкликва и продължава по пътя си. Щом достига Облачната планина, се случва нещо изключително: Малкия Кафяв Заек намира истински приятел и сега веселбата може да започне.
Макбратни и Джерам отново създават трогателна история, подходяща за всички възрасти. „Ще бъдеш ли мой приятел?“ не е само книжка за лека нощ, а показва на децата, че има цял един приказен свят извън пределите на семейството.
Преводач на „Ще бъдеш ли мой приятел?“ е Петя К. Димитрова. Издава „Ентусиаст“.

Велин Манов

Подобни публикации